"Dunaegyházi" gombócleves, rántásos és mákos nudli

2014-02-11

sponsored links



A dunaegyházi gombócleves
Valamelyik reggel, amikor nem bírtam aludni Ízõrzõket néztem a neten. Legnagyobb örömömre ismerõs ételeket fedeztem fel a Dunaegyházán készült részben. Krumplis tésztából készült ételeket, gombóclevest, rántásos nudlit és a "tapcsikolt" pogácsát. Ezeket már én is leírtam a blogban, igaz nem egészen úgy, ahogy otthon Anyukámtól tanultam, mert én tojást is ütöttem a tésztába - kivéve, amikor testkontrollosan készítettem, (legutóbb január 11-én,) akkor tojás nélkül készült a tészta, és derelye meg tapcsikolt pogácsa lett belõle a gombóc leves mellett. A dunaegyházi gombócleves viszont egészen másképp készült, mint ahogy én szoktam, de nagyon izgalmasnak találtam, így ma "olyan" gombócok kerültek a levesbe. Igaz egy kicsit zöldség-gazdagabbra fõztem az alaplevet, mert volt benne vékony negyedkarikákra vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér és paszternák is a felaprózott hagyma és a szárított petrezselyemzöld mellett.

Dunaegyházán ugyanis piros rántással töltött hatalmas gombócok kerültek a levesbe. Én is megcsináltam a piros rántást, kinyújtottam a gombócnak szánt tésztát, rákentem a kihûlt rántást, aztán a tésztát ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/02/dunaegyha...

sponsored links

Keres?s